Diskografi  >  Andre  >  Carsten Knudsen: På vej mod de høje tindinger (2007)


1. Flyt jer 2:51
2. Erling hælder kul på grillen 3:00
3. Når jeg får en flad 4:40
4. Sennep! 2:37
5. Ulla 1:41
6. Lille Lars 3:09
7. Kærestesangen 2:25
8. Skoleminder 2:56
9. Jeg vil have dig 3:34
10. Kaya havde været miss Kolding 4:07
11. Nedfaldsfrugt 2:32
12. Kærlig hilsen Carlo og Kate 3:52
13. Pekingmandens grill 4:30
14. Collien knurrede af mig i nat 3:16
15. Av, av, av, av! 3:16
16. P.S. 0:57
Medvirkende musikere:
Nicolai B. Pedersen: Trombone
Thomas Ousager: Bongo, conga, percussion, shaker, cabassa
Verner Worck: Trompet
Palle Hjort: Orgel, flygel
Bjørn Bønne Pedersen: Kontrabas, bas, introguitar
Peter Bjerrum: Trommer
Per Kolling: Trommer
Mads Riishede: Bas
Ole Visby: Klarinet
Line Hougaard: Kor
Jørgen Nissen: Kor
Per Hougaard: Kor
Dion Disse Egtved: Kor
Per Møller: Kor

Carsten Knudsen:
Vokal, kor, guitar, klaver, lårklask, mundharpe, trompet, flygel, banjo, orgel, digitale rytmer, rytmisk lydkort, digitale fragmenter og elektronisk isenkram.

Al tekst og musik er skrevet, komponeret, arrangeret, og produceret af Carsten Knudsen.


Ekstra materiale:
Guldlok og de tre små bjørne.
Video klip hvor Carstens fætter Dennis Jensen mindes Carsten som ung. Kan læses på alle computere.


Forfatterens kommentarer:

Flyt jer. Er der noget, der er blevet anderledes efter at være over de 40? Ja! En mørk nat er jeg spontant kommet til råbe af en cyklist. Jeg hang ud af sideruden, og jeg tilbød ham et lån på en halvtredser til et sat cykellygter.
Erling hælder kul på grillen. Havegrillen kan være farlig. Forst er der ikke ild nok, og så går der alligevel pludselig ild i kodet, og pludselig eskalerer det. Fruen minder en om, at man har lovet at kigge på dørhåndtaget, der er ved at falde af. Og den har man kigget på lange, faktisk hver gang man er gået forbi den dør med det håndtag, har jeg kigget på den. Og pludselig sidder man hos en parterapeut og taler om sin barndom for at redde stumperne. Men dørhåndtaget sidder ikke bedre fast af den grund.
Når jeg får en flad. Jeg har endnu ikke fladskærm i mit hjem. Jeg har stadig en gammel model tyk skærm. Det hedder den ikke, det ved jeg godt, den hedder bare en gammeldags skærm, mens en ny modens skærm har faet lov til at hedde en fladskærm. En fladskærm burde maske hedde en tynd skærm.
Sennep! En af de gode danske egnsretter. En hotdog med det hele.
Ulla. En morgen stod jeg op var alene i huset. Ungdomsbyrden var der ikke til at forstyrre mig, og verden havde ikke presset sig ind gennem brevsprækken. Inden jeg fik tøj på, skrev jeg denne sang kun iført frisk sort kaffe og gråmelerede j.b.s, underbukser.
Lille Lars. Sådan en sang kan der komme ud af at køre rundt til lokalradioer i mindre byer i Jylland. Jeg korte gennem den ene lille flakke efter den anden. Og korte forbi den ene gyltetank efter den anden. Sangen er en kærlighedssang, og for parret ender den lykkeligt.
Skoleminder. På skolens depot stod der en hugorm i en flaske sprit. Jeg kan huske at Per fra klassen smagte pa spritten. Sådan kan man være forud for sin tid. Det var lange for vi anede, at der fandtes tequila med orm i.
Jeg vil have dig. Egentlig ville jeg lave et popnummer. Og jeg kunne se videoen for mig. I en kropsnar dragt ville jeg have kastet mig ud i dans, kropsvridninger og slutte af med at gå i spagat., men det har jeg slet ikke stemme til.
Kaya havde været miss Kolding. Nogle kvinder har prøvet at slæbe prinsen med hjem, og dagen efter vågner de op ved siden af en gorilla. Jeg har engang selv slæbt en prinsesse med hjem., og jeg vågnede op ved siden af noget fra Build a Bear.
Nedfaldsfrugt. Vi bliver alle sammen aldre. Jeg har valgt at se det smukke i forfaldet.
Kærlig hilsen Carlo og Kate. Jeg har mødt en dame på 75, som elsker at køre i go-cart, og om vinteren tager hun ned i alperne og kører i bobslæde på de store baner. Hendes børn synes, det er en dårlig ide. Du kunne jo blive slået ihjel, og vil du ikke gerne leve lidt endnu, siger de. Jo, det er det jeg gerne vil, siger hun så.
Pekingmandens grill. Min polske banjo har altid drømt om at spille sammen med et Steinway flygel.
Collien knurrede af mig i nat. Så lange det ikke er en pitbull terrier, så går det nok.
Av, av, av, av! Jeg har flere vers til den sang. Men jeg havde aftalt med mig selv, at jeg ikke ville være så klam på denne cd. Jeg kunne godt have beskrevet, hvordan det er at vågne op med dunkende hoved, og en fornemmelse af rådne pelsdyr på tungen.
P.S. Håber vi ses snart!

DE NATTERGALE - DET ER BÅR’ DÆJLIG!
Den knaldhamrende uofficielle fanside
Webmaster: Jens Nørkjær
Kontakt: webmaster@nattergale.dk

Chart.dk